понеділок, 14 серпня 2017 р.

Тревелбук про Краків

Привіт! Я так рада, що останнім часом мені вдається знаходити час на роботи про себе і для себе.
От і зараз, завдяки тематичному місяцю про подорожі, я врешті решт оформила нашу подорож до Польщі восени 2014 року.





За усталеною скраперською звичкою привезла з собою купу квитків, чеків, карт, листівки, флаєри, якісь обгортки - купу  всякої ... еееммм.... меморабілії! І майже все тут пішло в діло!!!



Тут я саме на початку третього триместра вагітності Степаном. Ми, як відповідальні батьки майбутньої багатодітної родини, сходили на  УЗІ, взнали, що скоро в нас буде три сина і з спокійною совістю і хорошим настроєм поїхали у Краків.
Цій подорожі передувала цікава історія.
В квітні 2014 мені виповнилося 30 років і я отримала від чоловіка велику обіцянку поїхати літом до Франції.




В квітні погода ще не зовсім та, щоб гуляти цілими днями по новій країні і на 100% мати змогу милуватися місцевими краєвидами. Ну і події в країні були не дуже веселі.... І візи у мене не було.
Вирішили подавати документи для візи після виборів Чому саме так, я вже не памятаю. Вибори були 26 травня. А 25 травня я дізнаюся, що на нашу сім'ю чекає поповнення!
Але поповнення, то поповнення. Поїдем, відпочинем, якраз сил і вражень наберемся....
Я ж і подумати не могла, що візу робитиму майже чотири місяці. А до Франції 3000 км... А літаком вже страшно.... А Шенгенська віза на півроку вже відкрита... Отак, Париж став Краковом. До слова, поїздка була пречудова. Ну тільки заблудили в дорозі вночі години на три. І українські паспорта забули у готелі .  А так - просто ідеально!

А тепер до технічної частини!


Даний бук - ще один доказ того, що не обов'язково  мати під рукою спеціальний набір паперу, чи купу тематичних дорогих матеріалів, щоб займатися скрапбукінгом і зберігати власні спогади. Я його зробила буквально, чи то спеціально, тільки з того, що було вдома в наявності.

Бук на пружині А5 фомату ( 15х20 см) з прихованим корінцем, закривається на резинку. 


Обкладинка - найлаконічніша, але і разом з тим сувенір, привезений на пам'ять -  поштова листівка, куплена у Вавельському замку.


Наповнення.
Ну, перш за все, Краків, як на мене - суцільна історична пам'ятка. Ми ще жили в самому центрі старовинного єврейського кварталу - Казимежі. Я прокидалася і на дотик, на  запах відчувала, що це місце має багату історію... Я до чого веду... Тут стиль, кольорова гама - однозначно вінтаж.

В мене не було достатнього тематичного паперу. Я нарізала тонкого крафту, скраппапір, різних виробників, різних наборів, той що підходив по настрою. Повибирала більш-менш підходящі або універсальні штампи, паперовий скотч. Розклала все те добро навколо себе - і з добрих дві години займалася медитацією: клеїла, штампувала в довільному порядку. Папір був затонкий, тому взяла звичайнісінький картон, якого чомусь, ще певно з перших покупок було вдосталь, і обклеїла його з двох сторін підготовленим папером. Склала, щоб "було гарно" і скріпила пружиною.
Все.
Далі - фото, журналінг, меморабілія, записи.
Всі фотки надрукувала  розміром 3х4 дюйми (7.5х10 см)






Тут на сторінці порізаний вхідний квиток до замку. 



І тут візитка і чек з ресторана, де ми вечеряли і було ну дууууууже смачно. Я взагалі закохалася там  в єврєйську кухню!




І тут безжально порізала вхідні квитки до краєзнавчого музею. До речі, якби не місцева подруга, то я б і не знала, що такий є у самому центрі площі Ринок. Ми ж їздили самі, а Гугл чогось про таке не розказав)))


А це в кишені роздрукована переписка з тією самою подругою, і перелік місцевих страв, які обов'язково варто спробувати))) Історія ж? І частина подорожі))))





Ось так. Не суперскладна техніка, не супердорогий декор, але цілісна робота з фотографій, пам'ятних дрібничок, дві сторінки записів (я їх не фотографувала сюди) - і через три роки я відкриваю цей альбом і маю повне відчуття, що знов відчуваю той Краків-2014 на смак, дотик і запах...

Заходьте в СкрапРелакс.  Завдання  триває до 10 вересня включно. Долучайтесь!


А я у свою чергу приєднаюся до  завдань інших блогів.



Моя робота відповідає палітрі, настрою дошки натхнення. В мене про час і про історію. І про штампи також на сторінках бука також.


  • Завдання “Сьогодні я творю тільки… Альбоми” в "Аграфці"


Бо я справді зараз, здається, творю тільки альбоми. В основному))))

4 коментарі:

  1. Оксано, дуже гарний тревел!
    Дякую від Мастерской СКРАПШТАМПИНГ!

    ВідповістиВидалити
  2. Какой вместительный и содержательный тревел бук! Спасибо за участие в задании от Аграфки!

    ВідповістиВидалити
  3. Люблю тревел-буки, особливо коли там всілякі білетики, карти, брошурки з подорожі зібрані)) Дуже класно!! Дякую за участь від Аграфки!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Суперский тревел! Спасибо за участие в задании от блога Аґрафка!

    ВідповістиВидалити